Wijnlanden

Argentijnse wijnen

Argentinië is de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Vanaf de 16e eeuw zijn er Argentijnse wijnen op de markt. Vanaf de 19e eeuw is de doorbraak van Argentijnse wijnen gekomen. Dit kwam omdat er veel kolonisten vanuit Europa naar Argentinië trokken. Vanaf dat moment kwamen ook de druivenrassen Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay in Argentijnse wijnen voor. Sinds de 20e eeuw worden er steeds meer Argentijnse wijnen geëxporteerd naar Europa. Argentinië heeft een ideaal klimaat en grond om druiven te verbouwen! 
Argentijnse wijnen

 

Australische wijnen

Australische wijnen zijn steeds meer in opkomst en zal op termijn een serieus wijnland worden. Het vakmanschap en wijntechnologieën van de wijnbouwers neemt alsmaar toe. In Australië hoeven ze het wiel niet uit te vinden om wijn te produceren, zij kijken vooral hoe de huidige wereldwijnlanden dit doen en kopiëren dit in combinatie met hun eigen Australische intens fruitige twist zodat Australische wijnen hun eigen kenmerk houden.
Australische wijn

 

Chileense wijnen

Chilenen omschrijven Chili “als een plantenkas, waarvan God het dak vergeten is”. Dit omdat het Chileense klimaat ideaal is om Chileense wijnen te verbouwen. Al vanaf de 16e eeuw worden er Chileense wijnen geproduceerd. Chileense wijnen behoren inmiddels tot ware wereldwijnen die kwalitatief uitstekend in elkaar zitten.
Chileense wijnen

 

Franse wijnen

Franse wijnen behoren al decennia lang tot de absolute wereldtop. Frankrijk is de Bakermat van de wijnen. Zij blijven zich onderscheiden met hun wijnen omdat ze qua technologieën en experimenten voorlopen op de rest van de wijnwereldlanden. Frankrijk presteert het jaar op jaar weer voor elkaar te krijgen om betaalbare Franse wijnen op de markt te brengen die verrukkelijk zijn om te drinken.

Franse wijnen

 

Italiaanse wijnen

Italiaanse wijnen hebben een wereldwijde bekendheid. Wij bieden u een ruim assortiment aan op het gebied van Italiaanse wijnen. Van diverse prijsklassen importeren wij topwijnen vanuit Italië. Rosé, witte en rode wijn met een Italiaanse tintje, speciaal voor u op kwaliteit en prijs geselecteerd. Ook bieden wij u een aantal mooie Italiaanse prosecco’s aan.

Italiaanse wijnen

 

Portugese wijnen

Naast de wereldberoemde Port zijn er ook tal van Portugese wijnen die zich kunnen meten met hoogstaande wereldwijnen. Vanwege het klimaat dat zich kenmerkt door lange droge periodes is Portugal een perfect land om wijn te verbouwen en sinds (1986) Portugal is aangesloten bij de EU is de Port en wijn uit dit in een sneltreinvaart verspreidt over Europa. Ook Wijnpakkettenonline plukt daar de vruchten van waardoor wij u een aantal mooie Portugese wijnen mogen aanbieden.
portugese wijnen

 

Spaanse wijnen

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Spaanse wijnen worden hedendaags gemaakt van de bekende druivenrassen. Een populaire druif die in Spaanse wijnen voorkomt is de Verdejo druif. De Verdejo druif behoort tot één van de beste witte druivenrassen in Spanje. Verdejo is een Spaanse druivensoort voor witte wijnen die over het algemeen een bijzonder goede kwaliteit oplevert. Spaanse wijnen staan bekend om hun diversiteit in keus.
Spaanse wijnen

 

Zuid Afrikaanse wijnen

Zuid Afrika is een land waar diverse wijnen worden geproduceerd met verschillende smaaktypen. De wijnbouw in Zuid Afrika is tot oorsprong gekomen door de Europeanen die sinds 1652 naar Zuid Afrika kwamen. Jaarlijks blijft de wijnproductie van Zuid Afrikaanse wijn groeien. Over het algemeen beschikt Zuid Afrikaanse wijn over meer zuren door de koele windstromingen die vanaf Antarctica komen. Deze wind zorgt voor een uitstekend klimaat om Zuid Afrikaanse wijn te verbouwen.
Zuid Afrikaanse wijnen