Wijn bij zuurkool

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Wijn bij zuurkool

Zuurkool heeft een uitgesproken en intense smaak. Of je het nu apart eet of als stamppot, altijd overheerst de zure smaak. Voor een perfecte combinatie van wijn en spijs, kies je dus het beste voor een frisse wijn. De bovenstaande witte wijnen zijn perfect te combineren met zuurkool. Waarom? Dat leg ik je hieronder uit.

Welke wijn bij zuurkool

Belangrijk is de balans. En omdat zuurkool zuur is, moet hier een intense, uitgesproken wijn met genoeg zuren tegenover staan. Schenk je een zachte, milde wijn bij zuurkool, dan blijft er niets over van de wijnsmaak. Kies dus voor een frisse, fruitige riesling, sauvignon blanc, viognier of verdejo. Zuurkool is natuurlijk erg populair in Duitsland onder de naam Sauerkraut. Ga je op de Duitse toer, schenk dan een riesling uit de Elzas. Maar ook andere Elzaswijnen doen het goed bij zuurkool. Schenk bijvoorbeeld een muscat, een pinot gris of een gewurztraminer.

Welke rode wijn bij zuurkool

Zuurkool vraagt dus om een frisse wijn met genoeg zuren. Dit smaakprofiel is niet zozeer in rode wijn terug te vinden. Rode wijn is soepel, stevig of kruidig. Altijd met een licht, complex of romig karakter. Dit sluit niet perfect aan bij de smaak van zuurkool. Het beste is dus om bij zuurkool een witte wijn te serveren. Wél past een rode wijn bij boerenkool. Kies er één die stevig, zoetig en jong is om tegenwicht te bieden tegen de vettigheid van de worst en jus. Ook is een rode wijn bij stamppot andijvie geen verkeerde keuze. Een rode wijn uit de omgeving van de Ventoux of Rhône, of een Syrah of Grenache zijn prima opties.