Wijn bij vis

Artikelen 1 tot 9 van 10 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 10 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Wijn bij vis en sushi

Sushi en wijn. Natuurlijk kun je gaan voor een Japanse saké of een rijstwijn, maar er zijn ook andere wijnen die goed combineren met sushi. Wil je weten welke wijn bij sushi of sashimi past, lees dan vooral even door. Het is namelijk belangrijk om de wijn af te stemmen op het soort sushi dat je eet. Bepaalde vissoorten of smaken zijn zoet, zuur of heel erg pittig en vragen elk om een verschillende wijn.

Welke witte wijn bij sushi? Sowieso grijp je met een witte wijn niet snel mis. Witte wijn combineert eigenlijk altijd goed met de gangbare visgerechten, zolang hij maar niet houtgerijpt is. Houtgerijpte wijnen hebben een typische smaak en deze aroma’s kunnen botsen met de smaken van sushi. Toch een specifieke witte wijn proberen die goed past bij sushi? Ga dan voor een karakteristieke Spaanse verdejo sauvignon blanc met een intens aroma, frisse smaak en kruidige afdronk. 

Welke wijn bij sushi?

Soms wordt er bij de sushi nogal wat wasabi geserveerd. Deze scherpe, hete specerij vraagt om een aromatische wijn zoals de pinot gris (pinot grigio) of gewürztraminer. Deze zoete wijnen zijn een uitstekende tegenhanger van hete pepers.

Eet je een witte vissoort die niet erg stevig is, zoals tong, schenk dan een Duitse wijn die licht en droog is. Ook een chablis of een muscadet past bij sushi waarbij witte vis wordt gebruikt. Eet je juist sushi met volle vis erin verwerkt? Zoals coquilles, garnalen of zeeduivel? Bedenk dan: volle vis, volle wijn. Een stevige champagne is een hele goede keuze.

Sommige vissoorten hebben een echte uitgesproken vissmaak. Vissige vissen dus, zoals makreel of sardines. Deze vragen om uitgesproken wijnen, bijvoorbeeld van de muscadet druif.  En welke wijn bij tonijn? Tonijn heeft een rode kleur, net als zalm. De smaken van deze vissoorten komen nog beter tot zijn recht met een pinot grigio of een Duitse riesling. Deze twee wijnen bevatten niet zoveel tannines en zijn heerlijk aromatisch.

Wijn bij vis

Voor wijn bij vis geldt eigenlijk hetzelfde als bij Sushi. Afhankelijk van hoe je je vis bereidt is een witte wijn altijd een goede begeleider. Bak je een sliptong in de pan in boter? Kies dan voor een vettige wijn zoals Chardonnay. Laat je een lekker stukje kabeljauw, zeebaars of snoekbaars in de oven gaar worden? Dan is een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc een uitstekende begeleider. Vis uit de oven is verrukelijk wanneer je de binnenkant bestrooid met kruiden, citroen, knoflook, zout en peper.  

Wijn bestellen bij Vis en Sushi

Een wijn bestellen voor bij vis, sushi of sashimi kan online bij Wijnpakkettenonline. Voor welke wijn je ook gaat, bedenk dat deze bij sushi niet houtgerijpt mag zijn. Dus bestel bij sushi bijvoorbeeld een pinot gris, een champagne of een verdejo sauvignon blanc en geniet van een evenwichtige Japanse maaltijd. Bij vis uit de oven of pan kan een houtgelagerde witte wijn wel. Een passende wijn hierbij is de Luc Pirlet Reserve Chardonnay of Viognier.