Wijn bij varkenshaas

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Wijn bij varkenshaas

Op de bereiding van varkenshaas doe je je best; niet te lang bakken en niet te kort. Een beetje rosé vanbinnen is perfect. Bij zo’n mooi stukje varkensvlees hoort natuurlijk een goede wijn voor de optimale smaakbeleving. De keuze voor de wijn bij varkenshaas of varkensrollade laat je niet zozeer afhangen van het stuk vlees, maar meer van de saus en de smaak van het totale gerecht.

Wijn en de saus bij varkenshaas

Het draait allemaal om balans. Serveer je dus een rode portsaus bij het vlees, kies dan voor een hele fruitige, rode wijn bij varkenshaas. Ga voor een volle, romige witte wijn bij varkenshaas met champignonsaus of andere romige saus. Een recept met veel zuren combineer je met een frisse wijn met frisse zuren, en ga voor een frisse, fruitige rosé wijn als je het vlees combineert met tapenade of kruiden. Zo’n fruitige rosé is ook een prima wijn bij varkenshaas met pepersaus of mosterdsaus.

Welke wijn bij varkenshaas

Een stevige chardonnay of een Franse viognier zijn lekkere volle witte wijnen. Schenk je een rode wijn bij varkenshaas, kies dan voor de Spaanse biologische rode wijn van de Green Wine Company die voor 100% bestaat uit Tempranillo druiven. Maar ook een pinot noir of een merlot van Luc Pirlet is een prima keuze. Schenk je een Rosé, dan is de AIX Rosé 2016 een aanrader.