Wijn bij carpaccio

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Wijn bij carpaccio

Oorspronkelijk bestaat het gerecht carpaccio uit dungesneden, rauw rundvlees – ossenhaas – dat op smaak wordt gebracht met een dressing en Parmezaanse kaas. Van dit koude Italiaanse voorgerecht zijn inmiddels veel varianten, waarbij het rundvlees wordt vervangen door rauwe zalm, tonijn of kalfsvlees.

Wijn bij carpaccio van ossenhaas

Bij carpaccio kun je zowel rode als witte wijn drinken. Voor welke je ook kiest, de wijn moet sowieso zacht zijn. Deze zachtheid combineert namelijk perfect met de pure en zachte smaak van het luxe, dungesneden vlees. Omdat de ossenhaas koud is en geserveerd wordt met frisse ingrediënten, kies je voor een frisse wijn. Schenk je een rode wijn, zet de fles dan even in de koelkast voordat je de wijn uitschenkt. Bestaat jouw carpaccio uit tonijn of zalm, kies dan voor een frisse, droge witte wijn of een mousserende wijn zoals champagne, cava of prosecco. Deze combineren prima met frisse, ziltige smaken.

Welke wijn bij carpaccio

Schenk je een rode wijn bij carpaccio, dan moet deze vooral zacht, jong en fruitig zijn. Ga voor een Franse Malbec, Merlot of een Itailiaanse nero d’avola. Of probeer een fruitige en sappige Franse Pinot Noir. Schenk je liever een witte wijn bij carpaccio, dan is een Italiaanse Pinot Grigio of een Sauvigon Blanc uit Frankrijk een goede keuze. Kies je voor mousserend, ga dan voor een Italiaanse Chardonnay Spumante van wijnhuis Casa Coller. Wil je flink uitpakken? Kies dan voor de elegante Champagne Beaumet.