Prosecco

Prosecco

Artikelen 1 tot 9 van 30 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 30 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren


Prosecco

Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn en een druivensoort. Prosecco wordt gemaakt in de Italiaanse provincies Belluno, Gorizia, Padua, Pordenone, Treviso, Trieste, Udine, Venice en Vicenza. Mousserende wijnen uit andere Italiaanse provincies mogen de naam Prosecco niet voeren.

Soorten Prosecco

Het aanbod van Prosecco wordt steeds ruimer wat een interessante en leuke ontwikkeling is op de wijnmarkt. Zo is er ook Rosé Prosecco. Een vraag die vaak gesteld wordt is wat het verschil is tussen een Prosecco Spumante en Frizzante. Het verschil zit hem in het aantal bubbels. Een Spumante is een mousserende wijn die over minimaal drie bar druk beschikt. Een Frizzante bevat maximaal drie bar druk en wordt daarom half mousserend genoemd. Van Spumante zijn er drie varianten, dit zijn de dry, extra dry en brut variant. Brut is hierbij de droogste Prosecco soort en dry de minst droge. Extra dry zit hier tussenin.

Wanneer Prosecco drinken?

Prosecco dient binnen twee jaar nadat de mousserende wijn gebotteld is gedronken te worden. Twee jaar na botteling zal de smaak minder worden. Prosecco is een ideale mousserende wijn om te drinken als aperitief. Tevens overheerlijk om te drinken bij warme buitentemperaturen en perfect om te schenken tijdens feestgelegenheden.