Portugese wijn

Artikelen 1 tot 9 van 10 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 10 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren


Portugese wijn

Portugese wijn is het onderschoven kind van de wijnwereld. Dit land beschikt over al de ingrediënten die nodig zijn om topwijnen de produceren. Het klimaat, de bodem en kennis zijn van een formidabel niveau. Waarom kent iedereen Port en horen wij zo weinig van wijn uit Portugal? Dit komt mede omdat Portugezen van origine niet hoog van de toren blazen. Zij zijn bescheiden en schreeuwen het niet van de daken dat hun wijnen gruwelijk lekker zijn, zoals de Spanjaarden dat wel doen. Hierdoor heeft Portugal nog niet echt voet aan de grond weten te zetten binnen Europa en worden hun wijnen met name geconsumeerd in eigen land.

Wijnstreken en druivensoorten

De Portugese wijnstreken zijn Vinho Verde, Douro, Dão, Bairrada, Oeste, Bucelas, Colares, Península de Setúbal, Arrabida, Alentejo, Moscatel de Setúbal en Carcavelos. Vinho Verde ligt in het Noorden van Portugal en is het grootste DOC-gebied van Portugal. DOC houdt in dat deze wijnen de hoogte kwaliteitsaanduiding hebben in Portugal. Naast de gradatie DOC heb je ook Vinho Mesa (tafelwijnen) en Vinho Regional (landwijnen). Vinho Regional is net iets hoger geklassificeerd dan Vinho Mesa. De wijnen uit Vinho Verde zijn het meest bekend omdat vanuit Vinho Verde de meeste wijnen worden geëxporteerd. In de streek Douro worden met name de bekende Portwijnen geproduceerd. Uniek aan de Colares is dat dit wijngebied niet te maken heeft gehad met druivenluis die rond 1864 de al de wijngaarden van Europa heeft kapotgemaakt. De bekendste druivensoorten uit Portugal zijn Alvarinho, Verdelho, Fernão Pires, Arruda, Vinhão, Tinta Carvalha en Tinta Cão.

Wijn uit Portugal gaat anno 2017 de landgrenzen over

Dat Portugal het EK voetbal won in 2016 heeft de Portugees een trots gevoel gegeven en draagt bij dat zij hun trots laten blijken binnen de wijnbranche. Jaarlijks trekken er steeds meer Nederlanders op uit richting Portugal waardoor Nederlanders meer bekend raken met Portugese wijnen. Zodra zij wijn in Portugal hebben gedronken zijn ze om en overtuigd van de kwaliteit en veelzijdigheid die het te bieden heeft. In 2016 waren er 12% meer Nederlanders aanwezig dan in 2015. In 2017 is er wederom een toename van Nederlandse toeristen geconstateerd. De reacties over Portugese wijn zijn uiterst positief. De vraag naar specifieke Portugese wijn neemt alsmaar toe, de verwachting is dat over enkele jaren Portugal ook qua wijn op de kaart staat. Wij zijn al hierop aan het inspelen en hebben rechtstreekse lijntjes met vakbekwame Portugese wijnhuizen. Hierboven ziet u ons aanbod met de beste Portugese wijnen.