Merlot

Merlot

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren


Merlot wijn

De druivensoort Merlot is de populairste druivensoort onder de rode wijnen. De Merlot druif is samen met de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot en Carménère een van de traditionele druivensoorten uit de Franse Bordeaux. Het is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van rode wijn. Merlot is één van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek, zowel in de Médoc, waar de cabernet Sauvignon domineert, als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de Cabernet Sauvignon. De naam Merlot zou vernoemd zijn naar de merel. De Merlot is een internationaal druivenras en is in geur en smaak vooral te herkennen aan kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de Cabernet Sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak. Merlot wordt in de Côtes de Gascogne gebruikt voor rode wijn en rosé wijn. Buiten Frankrijk is Californië een belangrijke producent van merlot wijn. Men kwam er in de jaren zeventig tot de ontdekking dat Merlot niet alleen goed functioneerde in een assemblage naar Frans model, maar ook op zichzelf, als cépage, een prima wijn kan voortbrengen. Verder wordt er merlot wijn geproduceerd in Italië (vooral in het Noord-Oosten), Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië - waar het merlot-areaal de voorbije tien jaar is vernegenvoudigd en Zuid-Amerika, met name in Chili.

Kenmerken van Merlot wijn

Typerend voor een goed glas Merlot wijn is dat het in de neus en mond rijk is aan bessen, kersen en pruimen. Merlot wijn wordt als een gemoedelijke soepele rode wijn beschouwd omdat deze druivensoort over minder tannine beschikt dan gemiddelde rode druivensoort en het wijnen voortbrengt met veel fruit en smaak.

Merlot wijn kopen

Wijnpakkettenonline beschikt over een breed assortiment aan Merlot wijn. Een honderd procent Merlot wijn koopt u al vanaf € 5,50 per fles. Wijnpakkettenonline beschikt over klassieke Bordeaux wijnen, voor een groot gedeelte is in deze wijnen de Merlot druif vertegenwoordigd. Hierdoor heeft u de mogelijkheid een verzamelwijn uit de Bordeaux te kopen. Daarnaast is er voldoende keuze aan instapwijnen die voor 100 procent of voor een gedeelte gemaakt zijn van de Merlot druif. Indien u op zoek bent naar een rode blend wijn waarin de Merlot druif is vertegenwoordigd kunt u daarop filteren op onze rode wijn pagina. Indien u vragen heeft over het kopen van Merlot wijn staat de klantenservice van Wijnpakkettenonline altijd voor u klaar.