Chardonnay

Chardonnay

Artikelen 1 tot 9 van 20 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 20 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren


Chardonnay druif

Chardonnay is de populairste druivensoort van de wereld onder de witte wijnen. De Chardonnay druif wordt wereldwijd aangeplant omdat deze druif zichzelf aanpast aan de omstandigheden waarin de druif zich bevindt. Doordat Chardonnay zich aanpast aan het klimaat en de bodem zijn Chardonnay wijnen qua smaak veelzijdig en interessant om te drinken. De Chardonnay druif wordt ook veel gemaakt voor het maken van mousserende wijnen. De chardonnay is een druif die over de hele wereld voorkomt. De chardonnay druif heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen wat klimaat en bodem betreft en wordt veel voor de vinificatie van wijn gebruikt. Chardonnay is een vroegrijpe druif die resistent is tegen kou maar tevens tegen warmte kan. Naast stille wijn wordt ze ook veel gebruikt voor mousserende wijn. Chardonnay is verwant aan de bourgogne- en champagnedruif pinot blanc, maar heeft een heel andere smaak. In de Elzas wordt zij ook wel weisser klevner genoemd of - een beetje verwarrend - Pinot Blanc chardonnay. Zie verder de synoniemenlijst. De wijn gemaakt van de Chardonnay druif is zeer geschikt voor rijping op hout en geeft algemeen een volle wijn met een stevig herkenbaar bouquet. Wijn met deze zogenaamde 'houtopvoeding' krijgt vanilletonen in haar smaak. Zuivere wijn van de chardonnay-druif wordt in veel landen als "Chardonnay" gekocht en wordt vaak wat minder gelet op waar deze vandaan komt. In koelere klimaatzones hebben de wijnen van deze druif een groene appelsmaak. Na de tweede gisting van de wijn, de zogenaamde malolactische gisting - zie vinificatie - wordt het meeste naar deze groene appelen ruikende appelzuur omgezet in het mildere melkzuur. In mildere klimaatzones krijgt de wijn een meloensmaak, en in de warme temperatuurzones exotische vruchten, zoals ananas en mango. Chardonnay kan een hoog alcoholpercentage halen, waardoor zij naar het zoete kan neigen. Een goed gemaakte chardonnay zal een lange afdronk hebben. Vanwege het herkenbare karakter die deze wijn toont wordt zij geduid als "vettig" en vooral bij zalm-gerechten aanbevolen. Hieronder vindt u onze Chardonnay wijnen, gegarandeerd uitsluitend kwaliteitswijnen!

Kenmerken Chardonnay wijn

Bepalende factoren hoe een Chardonnay wijn smaakt is in welke mate de druiven zon hebben gehad (klimaat), van welke bodem deze afkomstig is en of de wijn houtlagering heeft gehad. Chardonnay is namelijk een perfecte druivensoort voor houtlagering, een Chardonnay met houtopvoeding beschikt vaak over vanilletonen. Een goede Chardonnay beschikt over een lange afdronk en wordt in de mond als vettig ervaren. Afhankelijk van het klimaat waarin de Chardonnay druif verbouwd is beschikt deze in de mond en neus over groene appeltjes (koel klimaat), meloen (gematigd klimaat) of exotische vruchten (warm klimaat).

Chardonnay wijn kopen

Het is jaarlijks weer een mooie uitdaging de mooiste Chardonnay wijn in te kopen. De Chardonnay druif is vertegenwoordigd in heel de wijnwereld. Landen waaruit Wijnpakkettenonline onder andere rechtstreeks Chardonnay wijnen importeert zijn Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk en Zuid Afrika. Aangezien Chardonnay een druivensoort is die tegen zowel warme als koude temperaturen kan kunt u bij Wijnpakkettenonline een zeer verrassend en variërend aanbod aan Chardonnay wijnen online kopen.