Australische wijnen

Australische wijnen

Er komen geen producten overeen met de selectie.


Wijn uit Australië

Via Kaap de Goede Hoop uit Zuid Afrika werden er in de 17e eeuw de eerste druivenstokken naar Australië geëxporteerd. Deze druivenstokken werden in een gebied dat niet optimaal was om wijn te verbouwen gepland waardoor de Australische wijn niet van een hoogstaande kwaliteit was en daardoor niet van de grond kwam. Nadat de Australiërs meer kennis over wijnverbouw kregen hebben zij besloten rondom Sydney druivenstokken aan te planten, het klimaat rondom Sydney is namelijk perfect voor wijnverbouw door de weersinvloeden vanuit de kust en de perfecte bodem die daar ligt  om druivenstokken te verbouwen. Hierdoor werd de Australische wijn al snel wat beter. Met name de Engelsen profiteerde van deze switch. Er werden veelal versterkte zoete wijnen geproduceerd waar in die tijd de Engelse dol op waren.     

Australische wijn

Pas vanaf 1970 is de elegantere witte en rode Australische wijn op de markt gekomen. Waarom? In Europa was en zijn deze wijnen booming, ook Australië wilde hiervan mee profiteren en hun afzetmarkt vergroten. Sinds deze weg is ingeslagen is de populariteit van Australische wijn alsmaar toegenomen. De afgelopen tien jaar wordt er over heel de wereld Australische wijn gedronken en timmeren de Australiërs flink aan de weg. De laatste jaren is er jaarlijks een overschot aan wijn geweest in Australië waardoor er helaas een gros aantal wijnboeren een faillissement niet hebben kunnen voorkomen. Wanneer er een overschot aan wijn is profiteert de consument hiervan. Hierdoor kan de consument tegenwoordig voor relatief weinig geld Australische topwijnen kopen.

In Australië worden met name de bekende Franse druivenrassen geproduceerd. Van de witte druivensoorten zijn dit de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Sémillon. Van de rode druivensoorten zijn dit met name de Cabernet Sauvignon en Shiraz. Vooral de Shiraz uit Australië valt enorm in de smaak bij de Europese wijnliefhebbers vanwege het soepele karakter gecombineerd met het typerende Shiraz pepertje.