Argentijnse wijn

Argentijnse wijn

Artikelen 1 tot 9 van 11 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 9 van 11 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren


Argentijnse wijn

Argentinië is de grootste wijnproducent van Zuid Amerika. Mendoza is de bekendste wijnstreek waar Argentijnse wijn wordt geproduceerd. Qua wijnproductie in aantal hectoliter staat Argentinië in de top 5 van de wereld van landen waar het meeste wijn wordt geproduceerd.

Soorten wijn uit Argentinië

Argentinië brengt tegenwoordig hoogstaande wijnen op de markt die in de wijnwereld hoog staan aangeschreven. Het bekende Andesgebergte in combinatie met het klimaat maakt Argentinië een land dat perfect geschikt is om wijn te verbouwen. Door de invloeden van het Andesgebergte koelt het klimaat ‘s nachts flink af wat ten goede komt aan de wijnverbouw. Door de verschillende weersinvloeden is Argentinië een wijnland met zeer veel variatie in Argentijnse wijn.

Druivensoorten Argentijnse wijn

Van de rode druivensoorten wordt in Argentinië veelal Malbec, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Bonarda en Criolla aangeplant. Wijnen gemaakt van de Bonarda of Criolla druif worden veelal gebruikt voor lokale consumptie waardoor je deze niet snel in Europa zult tegenkomen. Van de witte druivensoorten wordt met name Torrontes, Chardonnay en Viognier aangeplant waaruit sublieme Argentijnse witte wijnen voortkomen.

Argentijnse wijn kopen

Voor het online kopen van Argentijnse wijn bent u bij Wijnpakkettenonline aan het juiste adres. Naast het brede aanbod aan Argentijnse wijnen beschikt Wijnpakkettenonline over zeer scherpe verkoopprijzen. Witte en rode Argentijnse wijn koopt u al vanaf € 4,75 per fles. Indien u op werkdagen voor 17.00 uur besteld heeft u de Argentijnse wijnen indien gewenst de volgende dag al in huis. Een ander voordeel wanneer u Argentijnse wijn bij Wijnpakkettenonline gaat kopen is dat u bij een besteding vanaf € 100,- geen verzendkosten hoeft te betalen.