Anna de Codorniu Rosé

€ 14,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 14,95

Productbeschrijving

Anna de Codorníu Brut Rosé is een rosé cava geproduceerd door de Codorníu wijnmakerij in de D.O Cava.

Codorníu was de naam van de familie van wijnproducenten waarvan de traditie dateert uit de 16e eeuw. In 1872 raakte de familie Codorníu in aanraking met de familie Raventós en begon ze samen met de productie van cava in de Penedès met de oprichting van de Codorníu-wijnmakerij in Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona).
Anna de Codorniu Brut Rosé is hun meest prestigieuze rosé cava uit de serie Anna de Cordoníu, geproduceerd ter ere van de laatste persoon die de familienaam droeg.
Anna de Codorniu Brut Rosé wordt geproduceerd uit de Pinot Noir (70%) en de meest gebruikte variëteit in cava, Chardonnay (30%).
De druif is afkomstig van de wijngaarden van de wijnmakerijen in Lleida, met het meeste continentale klimaat in de D.O Cava, dit geeft de druiven een betere concentratie en aromatische intensiteit met minder zuurgraad.
De oogst is eind augustus afgerond, tijdens de nacht om de druiven fris te houden en oxidatie te voorkomen.
Voor productie zijn de variëteiten afzonderlijk. Pinot Noir wordt na destemming gedurende 3-4 uur in contact met de kaf gelegd, vervolgens wordt de most gefilterd (al rosékleurig) en vervolgens gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.
De wijn wordt nu gebotteld en opgeslagen in ondergrondse kelders waar hij een tweede gistingsproces zal ondergaan om de gewenste cava te produceren, waarna hij nog eens 12 maanden rijpt.

Anna de Codorniu Rosé

Meer afbeeldingen

Iets aan de bestelling toevoegen?

  • € 1,95
  • € 1,50